Καλώς όρισες στον Τρίτο Κόσμο

 

Τα φώτα στο δρόμο είναι σβηστά, κι ας έχει πάει 22:00. Θυμάμαι πριν ένα μήνα η Μοναστηρίου ήταν φωτισμένη στις 14:00. Τις τελευταίες μέρες ένας ηλίθιος Ρώσος έσπρωξε τη γυναίκα του στις ράγες του ΜΕΤΡΟ, κάποια παλικάρια στράβωσαν έναν Αιγύπτιο ψαρά στο Πέραμα, ένα ακόμα δέμα με ανθρώπινα μέλη έφτασε (με το ταχυδρομείο;) σε κάποιο σχολείο στον Καναδά, οι γιατροί του Jackson Memorial Foundation άνοιξαν λογαριασμό σε τράπεζα για να μαζευτούν χρήματα για την αποκατάσταση του προσώπου ενός άστεγου, θύματος κανιβαλισμού (Δεν βρέθηκε ένας μπάσταρδος να πει ΕΓΩ θα καλύψω τα έξοδα). Φυσικά το διαδίκτυο είναι γεμάτο από τις πρώτες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, ενώ τα διαδικτυακά όντα που το κατοικούν στέκονται σοκαρισμένα στην όψη του βίντεο.

Ασφαλώς όλα αυτά τα διαστροφικά μαζί με μύρια άλλα συνέβαιναν απ όταν θυμάμαι τον ευατό μου. Τα ξέρεις κι εσύ, πολλά έγιναν και ταινίες. Τότε όμως είχαμε το μισθό μας. Τα βλέπαμε στα multiplex, με ήχο dolby 7.1 και όλα τα καλούδια του junk food στα γόνατά μας, κατόπιν παίρναμε το GTi από το υπερσύγχρονο αυτόματο πάρκιν και το παρκάραμε στη Νίκης το δυνατόν κοντύτερα στο αγαπημένο μας πουθενάδικο. Ήτανε ξέγνοιαστες αυτές οι μέρες αλλά όχι και εύκολες. Μεγάλα διλήματα ταλάνιζαν τις ντελικάτες ψυχούλες μας, όπως για παράδειγμα, Τζια ή Μύκονο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ψάρι ή κρέας μια χαμένη Κυριακή στο αγαπημένο μας ταβερνείο, πράσινα ή κόκκινα σταράκια; Πέρα απ’ την πλάκα αυτό το τελευταίο είναι σοβαρό δίλημα ακόμα και στις μέρες μας.

Άνοιξε τα μάτια σου τώρα σιγά σιγά, θα μετρήσω μέχρι το δέκα. Η γαλήνη που έχει καταλάβει το κουφάρι σου σιγά σιγά θα σε εγκαταλείψει, 1, μια όχι και τόσο γλυκιά ανατριχίλα θα διαπεράσει το κεφάλι σου, 2, ένα κόκκινο φως τρεμοπαίζει από τα μισάνοιχτα βλέφαρά σου, 3, μια μυρωδιά που δεν ξέρεις αν σ’ αρέσει πλυμηρίζει τα ρουθούνια σου, 4, ίσα που αρχίζεις και νοιώθεις το βάρος στους ώμους σου, 5, ένα κάψιμο ανεβαίνει απ’ τις πατούσες σου καθώς τα πόδια σου ξυπνάνε, 6, το φως είναι πλέον εκτυφλωτικό, τα μάτια σου είναι πλέον ορθάνοιχτα, 7, νοιώθεις μια ακατάσχετη ανάγκη να σταθείς αλλά είσαι παράλυτος από το δέος, 8, τα γόνατά σου αρχίζουν να νοιώθουν το βάρος της ύπαρξής σου, 9, ο αέρας που αναπνέεις είναι πυκνός και σάπιος, 10, το στόμα σου είναι στεγνό. Καλώς όρισες στον Τρίτο Κόσμο.

Μη χαλιέσαι όμως.

Advertisements

3 Comments

Filed under Cre8ive Interest

3 responses to “Καλώς όρισες στον Τρίτο Κόσμο

  1. nikow

    Επί τέλους ξανάρχισες .Μ’αρέσει να διαβάζω τους προβληματισμούς σου και τις ανησυχίες σου.

  2. fons

    prasina starakia! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s