Ο Τελευταίος Μεγάλος Έλληνας ( σύντομα θα πεθάνεις )

Κοίτα ποιος έγινες. Με τα ωραία σου ρούχα, το καλογυαλισμένο 1400άρι σου, τα μοδάτα σου μαλιά. Καμαρωτός βαδίζεις στους όμορφους φαρδείς δρόμους και περνάς όμορφα απογεύματα παρέα με φίλους ομοίους σου και συζητάτε για κώλους και βυζιά. Ανέμελος κι ευτυχισμένος μακαρίζεις τη μοίρα σου για ακόμα έναν ωραίο καφέ.

Κάπου εκεί πίσω στον κενό χώρο της κεφαλής σου πλανάται μια μικρή ανησυχία. Αποτριχωμένο στήθος; ή greek lover με τρίχα για πουλόβερ; Σύντομα θα μεγαλώσεις και θα καταφέρεις να πάρεις μια ώριμη απόφαση για κάθε ένα από τα αναλόγου ποιότητας διλήματα που βασανίζουν τ’ αυτιά σου στα μεσημεριανά που με σχεδόν μαζοχιστική διάθεση παρακολουθείς καθημερινά.

Το κινητό σου είναι το καλύτερο, για τους επόμενους δύο μήνες τουλάχιστον, οπότε και θα πρέπει να ξηλωθείς πάλι ή να κάνεις χρήση της επιδότησης, ίσως η μόνη επιδότηση που τόσο ορθά και αποτελεσματικά διαχειρίστηκες. Δεν είναι για πλάκα όμως. Το χρειάζεσαι για τη δουλειά όπου καθημερινά στέλνεις ολόκληρα terrabyte δεδομένων μέσω mms, ενώ η video κλήση θεωρείται πλέον ώς ο μόνος κοινωνικά αποδεκτός τρόπος επικοινωνίας. Τελευταία έχεις την εντύπωση ότι ολόκληρη η διαδικτυακή κοινότητα αναζητά μανιωδώς πληροφόρηση για το που πίνεις το ποτάκι σου αυτή τη στιγμή.

Το εξοχικό σου στη Χαλκιδική αποτελεί το επιστέγασμα της δόξας που κατέκτησες στον εργασιακό στίβο. Σου τα φαγε όλα, αλλά τι σε νοιάζει εσένα. Διακοποδάνειο με μόνο μία υπογραφή κι έφυγες να κατακτήσεις τον πλανήτη. Από τις τροπικές παραλίες τις Ινδονησίας μέχρι την 5η λεωφόρο, η χάρη σου, ώς άλλος Ροβινσώνας και πάλι θα σκίσει τους αιθέρες μαζεύοντας μίλια, θα πλανηθεί σε ωκεανούς πάνω σε πλωτές πολιτείες, πάντα σε απόσταση ασφαλείας από την περιρέουσα δυστυχία. Κι όταν επιστρέψεις, το εξοχικό θα βγάλει τα λεφτά του, όταν το Σάββατο το βράδυ θα καυχιέσαι για τις φτηνές σου κατακτήσεις στους λοιπούς αυλοκόλακες που βασανιζόμενοι υποφέρουν τα κούφια λόγια που φτήνεις μεθυσμένος από περηφάνια. Μικρό τίμημα για μια στέγη πλάι στη θάλασσα.

Δουλειά σου ο κοπανιστός αέρας σε διάφορες γεύσεις και αρώματα. Η φανφάρα ποτέ δεν γοήτευσε περισσότερο κανένα λαό από το δικό σου, αν και δεν έχω ακριβή ιστορικά στοιχεία για τον ισχυρισμό μου. Με καμάρι επαναλαμβάνεις όπου γης ότι στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις, όχι τόσο για να καταδικάσεις την κατάντια των κατοίκων της χερσονήσου όσο για να προσφέρεις στον ευατό σου το άλοθι που τόσο του λείπει, όχι τόσο για να προστατευτείς από την κοινωνική κατακραυγή, αλλά για να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια μπροστά στο κουτί.

Τα ήσυχα βράδια είναι βασικό κριτήριο σε κάθε σου απόφαση. Αποφεύγεις την ευθύνη όπως η γάτα το νερό ακόμα και αν πρόκειται για το αν θα βάλουμε ξύδι ή λεμόνι στη σαλάτα. Από καιρό σταμάτησες να σπας το κεφαλάκι σου για το πρόβλημα του γείτονα. Όπως έστρωσε ας κοιμηθεί. Ακόμα ένα απαλακτικό σχήμα λόγου στη φαρέτρα σου. Συνηθέστερα χρησιμοποιείς παροιμίες και γνωμικά στις συζητήσεις σου αγνοώντας το νόημα των λέξεων, επαναλαμβάνεις σαν παπαγάλος από μικρό παιδί και το παιδί σου μιμούμενο το ίνδαλμά του μυείται σιγά σιγά στην ανωτέρα τέχνη της αποβλάκωσης.

Η λέξη τιμή σε απασχολεί μόνο όταν αφορά τα παπούστια στη βιτρίνα, η την 50.000 ιντσών plasma στις πιο κακόγουστες διαφημίσεις από όταν εγένετο φως. Και δεν χρειάζομαι ιστορικά στοιχεία για αυτό τον ισχυρισμό. Αλήθεια, ξέρεις τι είναι η ίντσα; Μην το καις. Ουδεμία σχέση έχει με την τιμή. Άστο σου λέω ! Αυτό που πρέπει να σε ενδιαφέρει είναι το πόσο. Θέλεις πολλά με το ελάχιστο δυνατό κόστος, τη μικρότερη προσπάθεια, το λιγότερο πόνο. Έτσι κάποια στιγμή θα τα έχεις όλα, όπως ακριβώς σου τάξανε σωροί σωρών σοφιστές, οι μεγάλοι διδάσκαλοι της ευνουχισμένης γενιάς σου.

Εσύ είσαι ο τελευταίος μεγάλος Έλληνας. Και σύντομα θα πεθάνεις.-

Advertisements

1 Comment

Filed under Cre8ive Interest

One response to “Ο Τελευταίος Μεγάλος Έλληνας ( σύντομα θα πεθάνεις )

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s