“Ο Τελευταίος Μεγάλος Έλληνας” (Ο Βασιλιάς Πέθανε. Ζήτω ο Βασιλιάς !)

Την ίδια στιγμή ο Γόνος του πατέρα του και πρών ήρωα του λαϊκού κινήματος κατηφόριζε ανέμελα με το ποδήλατο προς το Μέγαρο. Και όλοι τον θαυμάζανε. Η αντικαπνιστική εκστρατεία άρχισε από την πρώτη μέρα. Οι καπνοβιομηχανίες έχασαν το πάνω χέρι από τις ασφαληστρικές εταιρείες εδώ και χρόνια. Και βάζεις και κάτι στην άκρη από τα πρόστιμα. Αχτύπητη ιδέα !

Την Τρίτη μέρα του νέου μεσαίωνα λοιπόν ο Γόνος κωπηλατούσε ήσυχος προς κάποιο νησί του Αιγαίου όταν αντίκρισε την κορυφή του παγόβουνου και άρχισε να κραυγάζει κάτι για Τιτανικούς. Αλήθεια έλεγε τελικά. Δεν φαίνεται να υπάρχει σωσίβια λέμβος για όλους. Μόνο για το πάνω κατάστρωμα κι όσα ποντίκια καταφέρουν να ξεγλιστρήσουν. Η Κάγκελα τρελάθηκε. Είχε κι εκλογές, ήθελε και λίγο εκδίκηση για το 44-45 και ζήτησε να αγοράσει την Ακρόπολη. Ο Γόνος είπε “να το συζυτήσουμε”, αλλά δεν μπορώ συνέχεια στο Βερολίνο. Πάμε κάπου πιο μακρυά. Θέλω να συμπληρώσω μίλια για ένα εισητήριο στο Μαϊάμι. Βρήκαν και κάτι φίλους που θέλανε κάτι δρόμους και κάτι τρένα και οργανώνανε φιέστες σε διάφορα μέρη με εντυπωσιακά ονόματα. Η κάμερα έπαιρνε πλάνα μόνο από το ύψους του γονάτου και όλα φαίνονταν τεράστια και εμβληματικά.

Πίσω στη χώρα συνέφιαζε, αφού τα ποντίκια είχαν ήδη εδώ και καιρό πείσει τον γείτονά μου ότι είμαι ο μεγαλύτερος εχθρός του. Γιατί αφού δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος, σίγουρα κλέβω την εφορία, ή αν είμαι δημόσιος υπάλληλος, έχω βολευτεί και τον έχω γραμμένο. Ο Γόνος όταν περνούσε μια μέρα από την Αθήνα ζήτησε από τον κολαούζο να κάνει κάτι για να σταματήσει ο σαματάς από το μπαράκι απέναντι από το γραφείο ενός ξαδέρφου του και ξαναπέταξε με την εταιρεία του φίλου του για ένα μέρος με όχι και τόσο εντυπωσιακό όνομα. Κάτι με ρυζόγαλο έχει να κάνει και είναι κοντά στα σύνορα. Είχε φροντίσει για την ασφαλή μετάβαση σε περίπτωση στραβής χρόνια πριν, όταν του φορέσανε φέσι και χτυπούσαν παλαμάκια οι γείτονες. Από εκεί λοιπόν με φόντο το ήσυχο λιμανάκι είπε ότι όταν έρχονται τουρίστες και ειδικά Γερμανοί θα πρέπει να πάμε στα αεροδρόμια και να τους γυαλίζουμε τα παπούτσια. Αν αυξηθεί ο τουρισμός θα γίνουν βάρδιες εθελοντών ανέργων, οι οποίοι μέσω της εθελοντικής τους εργασίας θα μαζέυουν μόρια για το ΔΗΜΟΣΙΟ. Έτσι θα μαζέψουμε λεφτά για να πληρώσουμε τους τόκους που χρωστάμε στους τουρίστες και ειδικά τους Γερμανούς τουρίστες, για να μη μας βομβαρδίσει κανένας και χάσουν τις ομορφιές της χώρας οι αποστάτες.

Ένα μοντέλο παλαιότερο είναι πάντα το αμάξι που δίνουν στους αποστάτες τα εργοστάσια σχεδόν δωρεάν για να έρχονται στην Ελλάδα και να μου λένε πώς το κάνουν εκεί στη Γερμανία. Κάθε δεύτερη Παρασκευή χαλάει ένα παράθυρο από το αυτοκίνητό τους. Φοράνε λοιπόν τα αγαπημένα τους γάντια και μπαίνουν στο απόλυτο μηχάνημα οδήγησης, της προηγούμενης χρονιάς και πάνε στο συνεργείο του Ρήγα και του μιλάνε για την εξυπηρέτηση στο Μόναχο ώς αυτή να ήταν το Α και το Ω για τη ζωή τους. Αν πας δύο φορές το μήνα στο συνεργείο αρχίζεις να διεκδικείς. Όσο πιο απόλυτο το μηχάνημα οδήγησης τόσο πιο κοντά στα όρια της νοημοσύνης του πιθήκου, και αυτό είναι το ανώτερο που μπορείς να περιμένεις. Όταν τους βρίζεις στο δρόμο γιατί ο δικός σου ο Κορεάτης είναι για κλάματα, να θυμάσαι πάντα ότι δεν φταίνε αυτοί. Η μητέρα φύση τους στέρησε.

Και οι μέρες κυλούν ήσυχα. Πρέπει εναγωνίως να περιμένουμε τις εξελίξεις σε Ανατολή και Δύση, κάποιοι λένε ότι πρέπει να λάβουμε υπόψιν και τις αποφάσεις του “Α Κένταυρος” που προεδρεύει της “Διαγαλαξιακής Συμφωνίας” κατά της χώρας. Και να μην ξεχνάμε κάθε βράδυ πριν κοιμηθούμε να αναφωνούμε.

“Ο Βασιλιάς πέθανε. Ζήτω ο Βασιλιάς !”

Advertisements

Leave a comment

Filed under Σύγχρονη Ιστορία

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s